Spansk bondeomelet til 4 personer
8 æg 4 dl mælk 1 tsk. salt 2 knsp. peber 200 g chorizo 4 forårsløg 250 g champignoner 8 små faste kogte kartofler 3 fed hvidløg 2 spsk. smør 2 tsk. frisk timian 100 g manchego (fast, spansk fåreost) eller parmesan
Gør så sådan her:
Tag et glas af den spanske vin du har lagt på køl. Den skal være tør, spids og ikke parfumeret. Nyd den kølige og friske fornemmelse inden du går i gang.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål.
Skær chorizoen – der selvfølgelig er hjemmelavet - i skiver. Nup bare en skive og nyd smagen af kød og krydderier hertil en lille smag på hvidvinen.
Snit forårsløgene fint og skær champignoner og kartofler i skiver.
Hak hvidløget fint.
Rist chorizo, forårsløg, champignon og hakket hvidløg i smørret ved god varme, til de er gyldne. Pas på at hvidløget ikke får for meget. Det bliver helvedes bittert.
Tilsæt kartofler og timian, dæmp varmen og hæld æggemassen over.
Riv osten over æggemassen.
Puha. Det var travlt. Nu vil det være passende med en lille drink og hvorfor ikke et glas spansk hvidvin – det ku’ være den du har taget hul på – eller det ku’ være en ny 😊
Når æggemassen har sat sig, giv den yderligere et par min. Så den er helt fast. Der må ikke være flydende æg.
Servér den med en god, blandet salat til.
Nogen spiser brød til. Det er der også nogen der gør til lasagne. Hør her. Der er kartofler i!
Smager dejligt med et glas tør, frisk spansk hvidvin til.
Skål og velbekomme.
Hent PDF fil